procesor intel core i7

Care sunt diferențele între procesoarele i3, i5 si i7 de la Intel

Procesorul este una dintre cele mai importante componente ale calculatorului și capacitatea lui este unul dintre criteriile foarte importante în alegerea laptopului potrivit.

Pe piață există o mulțime de procesoare disponibile, fapt ce induce în eroare de foarte multe ori clientul care vrea să aleagă ce produs să cumpere.

În continuare aveți explicațiile în cei mai simpli termeni despre cele mai cunoscute 3 procesoare de la Intel: i3, i5 și i7, cele pe care le întâlnim cel mai des la laptopuri.

În primul rând, puterea procesorului este cea care permite calculatorului să îndeplinească mai multe comenzi fără să se blocheze. Deschiderea unui browser de internet, rularea antivirusului in background în același timp, muzica pornită, toate astea realizate în același timp îngreunează activitatea calculatorului, iar el le poate îndeplini mai ușor cu cât are un procesor mai performant.

Cele mai multe laptopuri au procesoare Intel Core i3, i5 și i7, însă trebuie să știți că fiecare dintre aceste tipuri de procesoare are o subgamă variată, deci puteți să găsiți mai multe modele de procesoare i3 ș.a.m.d.

Răspunsul cel mai simplificat și pe care puteți să îl deduceți este că, într-adevăr, procesoarele de tip i7 sunt mai bune ca cele de tip i5 și ambele sunt mai bune ca i3. Ce le diferențiază este nivelul de putere de procesare

Procesorul Intel Core i3

Cu toate că nu este cel mai rapid procesor Intel, i3 este apreciat pentru tehnologia Turbo Boost, care îmbunătățește partajarea dintre procesor și unitatea video. Tehnologia Hyper-Threading permite duplicarea logică a nucleelor, astfel Windows va recunoaște un procesor dual-core i3 ca și cum ar fi un quad-core.

Procesorul Intel Core i5

Toate procesoarele de tipul i5 sunt quad-core, cu Turbo Boost, Hyper-Threading și o viteză de clock între 1150 MHz și 3370 MHz. Cu cât viteza de clock este mai mare cu atât calculatorul se mișcă mai bine, dar și prețul este unul proporțional. Între toate modelele de i5 care există pe piață, singura diferență este cea de viteză de clock.

Procesorul Intel i7

Există 4 variante de procesor i7 pe piață. Ele sunt destinate în special celor care folosesc softuri avansate de procesare video, dar și celor pasionați de cele mai noi jocuri.

Este prima familie de procesoare de la Intel care folosește microarhitectura numita Intel Nehalem. Modelele acestei familii sunt alcătuite din 4 nuclee de tip monolitic (separate).

După ce ați aflat cum să vă alegeți unul dintre cele trei procesoare de la Intel, puteți consulta o listă întreagă cu oferte de laptopuri second hand AICI

Dacă sunteți în căutarea unui laptop refurbished, consultați întreaga listă de oferte AICI.

One thought on “Care sunt diferențele între procesoarele i3, i5 si i7 de la Intel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>