laptop second hand ghidul cumparatorului

Laptop second hand – Ghidul cumpărătorului

Cei mai mulți oameni se feresc să cumpere un laptop second hand nu pentru că vor neaparat să investească o sumă mai mare într-un laptop nou, ci pentru că nu au încredere că cel la mâna a doua va funcționa cum trebuie.

Dacă te temi să cumperi un laptop second hand, acest ghid este ideal pentru tine. Trebuie doar să urmărești câteva aspecte, să verific cu atenție laptopul înainte de a da banii și poți face o afacere mult mai profitabilă decât dacă ai cumpăra un produs nou.

Sfat laptop second hand: cumpără doar cu garanție

Cei mai mulți cumpărători cred că dacă vor cumpăra un laptop second hand sau refurbished nu trebuie să mai primească și garanție. Mai mult, există suficienți vânzători de laptopuri second hand care nu dau garanție. Ei bine. trebuie să știi că laptopurile second hand trebuie să beneficieze și ele de garanție. Printre primele lucruri pe care să le faci atunci când te apuci să alegi un laptop second hand, întreabă vânzătorul dacă oferă garanție pentru el.

Sfat laptop second hand: caută laptopuri refurbished

Un laptop refurbished este un laptop ce a reparat și întreținut ca la carte. Un laptop second hand nu a fost de cele mai multe ori întreținut în vreun fel ci doar utilizat.

Deoarece laptopurile refurbished sunt de-a lungul timpului îngrijite și întreținute, verificate și schimbate piesele care se strică, ai mult mai multe șanse să găsești un laptop perfect printre cele refurbished decât printre cele second hand.

Dacă ai ocazia și găsești modelul preferat, alege un laptop refurbished în locul unuia second hand. Cu toate astea, prețul s-ar putea să fie ceva mai scump pentru laptopurile refurbished.

Există două tipuri de laptopui refurbished: unele sunt verificate și reparate când e cazul chiar de către producător, iar altele de către proprietar sau o firmă. Firește că cele verificate de către producător trebuie să îndeplinească anumite standarde, așa că ai toată siguranța că sunt bune și vor funcționa o perioadă îndelungată.

Cealaltă categorie de laptopuri refurbished nu înseamnă că nu sunt bune, dar e potrivit să te uiți mai atent la ele atunci când le cumperi.

Sfat laptop second hand: examinați cu atenție laptopul înainte să îl cumpărați

Laptopul second hand trebuie verificat foarte atent înainte de a fi cumpărat. Examinați ecranul pornit al laptopului pentru a fi siguri că funcționează normal. Asigurați-vă că are luminozitate bună și că imaginea e stabilă. Dacă anumite parți din ecran sunt mai întunecate sau decolorate sau există vreun punct negru pe ecran gândiți-vă serios să vă căutați alt laptop.

Sfat laptop second hand: verificați toate porturile

Verificați USB-urile dacă sunt funcționale, în general ele se strică printre primele la un laptop, verificați dacă funcționează ieșirile pentru boxe și microfon, tastați pe toate tastele pe rând pentru a vă asigură că toate sunt bune.

Verificați dacă touchpad-ul funcționează pe toată suprafața lui.

Sfat laptop second hand: verificați bateria

La laptopurile second hand principalul defect este bateria. Durata de viață a unei baterii este întotdeauna mai scurtă decât cea a laptopului, astfel că dacă ajungi să cumperi un laptop second hand, bateria este foarte probabil într-o stare nu foarte bună. E important totuși să o verifici pentru a vedea cât mai ține și cam în cât timp ar trebui să investești într-un acumulator nou.

Sfat laptop second hand: citiți pe internet despre modelul de laptop pe care îl cumpărați

Dacă ați găsit un laptop second hand care se încadrează în cerințele voastre, căutați pe internet modelul respectiv și vedeți dacă se mai produce acel laptop și care este prețul lui nou.

Din start, dacă este un model ce încă se produce pe piață, înseamnă că modelul e unul ce a rezistat de-a lungul timpului și a existat cerere pentru el. Prețul lui actual este foarte bun pentru a vă da seama cât a scăzut din valoarea lui cel care îl vinde second hand.

După ce ați aflat cum să alegeți un latop second hand, aveți o listă întreagă de oferte cu laptopuri second hand pe care le puteți consulta AICI.

Dacă vreți să căutați un laptop refurbished, aveți o listă întreagă din care puteți alege AICI.

 

One thought on “Laptop second hand – Ghidul cumpărătorului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>