laptop refurbished

Laptopul refurbished Notebook Dell E6410

Dacă v-ați gândit să vă achiziționați un laptop refurbished, vă recomandăm un model ce ar putea să vi se potrivească și vă explicăm ce elemente trebuie urmărite atunci când cumpărați un laptop ca acesta.

La cumpărarea unui laptop refurbished trebuie să acordați mare atenție mai multor aspecte. Pentru a exemplifica mai bine vom lua drept model unul dintre laptopurile refurbished pe care le găsiți disponibile spre vânzare chiar AICI.

Am ales Notebook-ul Dell E6410, dotat cu un procesor Intel Core i5-560M, 2,67 GHz și 4Gb DDR3. Acest laptop refurbished are o memorie internă de 160 Gb, un ecran cu diagonală de 14 inch LCD și este dotat cu DVD-RW. În plus, ca sistem de operare aveți licență gratuită pentru Windows 7 Premium, dar dacă nu vă place acest sistem, puteți să procurați oricând o licență Windows 8 pentru că laptopul are o configurație care suportă și acel sistem.

Notebook Dell E6410 – procesorul

Unul dintre principalele sfaturi pe care vi le dăm pentru momentul în care vă hotărâți să cumpărați un laptop refurbished, după cum am scris și AICI, este să vă documentați chiar înainte de a vedea laptopul, pe internet, despre modelul de procesor cu care este dotat.

Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama cât de vechi este laptopul. Nu puteți să stabiliți cu exactitate vechimea sa, însă să luăm exemplul laptopului nostru Dell E6410 despre care vă spuneam mai devreme că este dotat cu un procesor i5-560M.

Pentru a înțelege mai bine diferențele între procesoarele produse de Intel: i3, i5 și i7, vă recomandăm să citiți mai multe AICI.

Procesoarele din familia i5 sunt foarte performante și relativ noi pe piață. Modelul i5-560M cu care este dotat notebook-ul Dell E6410 a fost lansat pe piață în septembrie 2010. Asta înseamnă că în cel mai rău caz acest laptop ar putea să aibă puțin peste 4 ani, dar cel mai probabil este chiar mult mai nou de atât. În plus, performanțele acestui procesor sunt la înălțime chiar și acum pe piața IT.

Notebook Dell E6410 refurbished – garanție

Un alt sfat pe care vi-l dăm atunci când alegeți un laptop second hand sau refurbished este să întrebați vânzătorul în primul rând de o garanție. În cazul notebook-ului Dell E6410 de exemplu, la fel ca pentru toate celelalte laptopuri din lista de AICI, aveți garanție 3 ani de zile, ceea ce vă oferă o mai mare siguranță că produsul este unul de calitate.

Notebook Dell E6410 refurbished – memorie

Un alt aspect foarte important atunci când alegi configurația potrivită de laptop refurbished pe care să îl cumperi este și memoria. Toți vrem să stocăm cât mai multă muzică, filme și imagini pe laptop sau să putem instala soft-uri cât mai performante, care după cum știm ocupă uneori spațiu mult.

Laptopul refurbished Dell E6410 are o memorie internă de 160 GB, este poate unul dintre punctele slabe ale sale pentru că laptopurile noi din ziua de astăzi sunt dotate cu HDD de 500 GB sau chiar 1 TB.

Aveți însă câteva soluții pentru a compensa aceste lipsuri: puteți adăuga cu ușurință un harddisk extern pe care să îl folosiți sau soluțiile în cloud. Aveți la dispoziție un cont de Microsoft odată cu licența Windows unde puteți stoca gratuit în cloud 15 GB. În plus, aveți alți 15 GB în cloud pentru un simplu cont de Gmail în Google Drive. Și nu în ultimul rând mai aveți acces și la Dropbox, un alt serviciu de Cloud extrem de cunoscut care dă 20 GB gratuit pentru utilizare.

În schimb, punctul forte al memorie laptopului refurbished Dell E6410 este că are 4GB DDR3, ceea ce te va ajuta să rulezi și să încarci foarte rapid softurile mai pretențioase sau jocurile.

Notebook Dell E6410 refurbished – alte detalii

Acest laptop refurbished este cel mai bun exemplu de ce fel de laptop să alegi atunci când vrei să cumperi la mâna a doua sau refurbished. Se află în stare impecabilă, are un procesor și o memorie bună, este ușor deoarece este de generație recență, are doar puțin peste 2 kg.

Laptopul este dotat cu Bluethooth, wireless, placă de rețea 10/100/1000 Gigabit Ethernet network interface adaptor – Dell Wireless (802.11a/b/g/n) – Intel Centrino 802.11 a/b/g/n and WiMax 802.16e, cititor de carduri, unitate optică DVD-RW, 3 porturi USB, port VGA.

Monitorul este 14,1 inch, la o rezoluție de 1280×800 și folosește tehnologia WXGA Anti-Glare LED Display.

Pentru a vedea detalii despre acest laptop dar și altele refurbished, consultați AICI lista completă

Dacă doriți laptopuri second hand, consultați lista de AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>