Laptopuri potrivite pentru elevi

Laptopuri potrivite pentru elevi. Cum să alegi și cât să investești

Alegerea de  laptopuri potrivite pentru elevi nu este deloc ușoară. Trebuie multă atenție la configurația calculatoarelor și la necesitățile elevului, dar și o investiție care să nu fie exagerată.

Deoarece mulți părinți întâmpină probleme atunci când achiziționează un calculator nou, ne-am gândit să realizăm un mic ghid de laptopuri potrivite pentru elevi și cum se face alegerea potrivită.

Primul laptop din viața unui elev este cu siguranță un moment extrem de important, atât pentru copilul care va avea nevoie de calculator pentru a îl ajuta la procesul de învățare, cât și pentru părintele care trebuie să-l aleagă.

Laptopurile potrivite pentru elevi trebuie să aibă o configurație suficient de bună, dar să nu coste foarte mult deoarece este clar că odată cu înaintarea în vârstă, copilul va avea propriile alegeri pentru configurația unui laptop, uneori chiar mai pertinente și mai documentate decât cele ale părinților.

Laptopuri potrivite pentru elevi: greutatea laptopului

Primul aspect la care sunteți mai puțin atenți atunci când alegeți laptopurile cele mai potrivite pentru elevi este greutatea. Cei mai mulți părinți se gândesc ca laptopul să aibă o memorie sau un procesor bun, să nu depășească bugetul alocat, să aibă un ecran cât mai mare eventual și scapă din vedere tocmai greutatea.

Din moment ce îi cumpărați un laptop copilului, probabil că o sa îl folosească uneori la vreo prezentare chiar și la școală, sau dacă merge în vizită la un coleg ar putea să îl ia cu el, în mod evident această mobilitate implică și căratul laptopului. Din acest motiv laptopurile potrivite pentru elevi trebuie să aibă undeva în jurul a 2kg.

De exemplu, am ales 2 laptopuri potrivite pentru elevi care se încadrează în greutatea ideală și au o configurație perfectă. În plus, prețurile sunt foarte bune.

Laptopuri potrivite pentru elevi: HP 8440P

Acest laptop este potrivit pentru un elev deoarece cântărește 2,2 kg, poate fi transportat cu ușurință, iar configurația este excelentă: un procesor Intel Core i7-620M, cu o frecvență de 2,66 GHz și o memorie de 4GB DDR3, plus memorie internă de 160 GB.

Întreaga ofertă pentru acest laptop o găsești AICI

Laptopuri potrivite pentru elevi: Lenovo T420

Și acest laptop este destul de ușor de cărat, având tot 2,2 kg, are un preț chiar ceva mai ieftin decât precedentul, iar configurația este la înălțime.

Laptopul este dotat cu un Intel Core i5-2540M cu o frecvență de 2.6 GHz, 4Gb DDR3 și 320 HDD.

Găsiți întreaga ofertă AICI

Laptopuri potrivite pentru elevi: cum să reduci bugetul

Dacă vorbim de laptopuri potrivite pentru elevi, atunci cu siguranță vrem să le oferim ce este mai bun, însă tot trebuie să ne încadrăm într-un buget cât mai mic posibil.

Iată 2 metode clare prin care putem reduce bugetul de achiziție a unui laptop. În primul rând alegeți un laptop second hand în locul unuia nou. Oricum elevul va evolua rapid și în câțiva ani își dorește un alt laptop, în funcție de necesitățile pe care le va avea.

Dacă aveți îndoieli în privința unui laptop second hand pentru copil, atunci puteți alege varianta ceva mai sigură a unui laptop refurbished. Printre laptopurile refurbished găsiți configurații ceva mai actuale iar prețurile sunt mult reduse față de un laptop nou.

A doua metodă prin care puteți scădea costurile când alegeți laptopuri potrivite pentru elevi este să nu alegeți neaparat, din dorința de a-i oferi copilului tot ce este mai bun, laptopuri cu procesor i7 care sunt mult mai scumpe. Procesoarele din familia Intel i3 și i5 rulează fără probleme toate software-urile de care are nevoie un școlar.

Un alt sfat legat de configurație este ca laptopul să aibă un minimum de 3GB DDR3 pentru a-i permite tânărului o utilizare fluentă și fără întreruperi sau blocaje.

Iată în continuare câteva dintre laptopurile potrivite pentru elevi selectate de noi care se încadrează în aceast categorie.

Laptopuri potrivite pentru elevi: Lenovo T410

Laptopul de la Lenovo este second hand și are un procesor de la Intel Core i5-520M, cu o frecvență de 2,4GHz. Are 4GB DDR3, deci se încadrează în sfaturile noastre de a alege un laptop cu o memorie de peste 3 GB, și o memorie internă de 250GB.

Întreaga ofertă o găsiți AICI.

Laptopuri potrivite pentru elevi: Dell E6410

Și acest laptop de la Dell are 4 GB DDR3 și o memorie internă ceva mai mică însă suficientă pentru a stoca filme, poze și muzică, 160 GB HDD. Monitorul are 14 inch LCD și laptopul este dotat cu Windows 7 Premium licențiat.

În plus, procesorul este unul Intel Core i5-560M cu o frecvență de 2,67 GHz.

Întreaga ofertă o găsiți AICI.

Pentru a vedea detalii despre acest laptop dar și altele refurbished, consultați AICI lista completă

Dacă doriți laptopuri second hand, consultați lista de AICI.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>