cum testezi bateria unui laptop

Cum testezi bateria unui laptop

Te-ai întrebat vreodată cum testezi bateria unui laptop astfel încât să îți dai seama care mai este capacitatea ei actuală față de momentul în care era nouă? Ei bine, există o soluție cum să testezi bateria unui laptop cu mare precizie și noi ți-o prezentăm în acest articol.

Din păcate, acumulatorul unui laptop este în principiu prima componentă care se strică, oricât de bun ar fi laptopul. Teoretic, în funcție de capacitatea bateriei, atunci când e nouă trebuie să țină undeva între 1 și 6 ore. Tot teoretic, viața bateriei este undeva între 300 și 1000 de încărcări, adică după 3-4 ani poți să te gândești să cumperi alt acumulator.

Cum testezi bateria unui laptop – avertismentul de la Windows

Începând cu Windows 7, în momentul în care capacitatea bateriei tale este mult sub normal, sistemul de operare te va avertiza imediat ce laptopul rămâne alimentat doar de pe acumulator.

Windows-ul îți va da un mesaj prin care îți recomandă să înlocuiești bateria cu una nouă. Cu toate astea, sistemul de operare îți dă acest mesaj abia după ce acumulatorul ajunge într-o stare deplorabilă și capacitatea se reduce semnificativ.

Dar cum testezi bateria unui laptop înainte ca aceasta să prezinte stricăciuni vizibile? Există o soluție chiar și pentru asta.

Cum testezi bateria unui laptop – înainte să fie prea târziu

Dacă simți că bateria laptopului tău nu mai are aceeași capacitate ca atunci când era nouă, este bine să înveți cum să testezi bateria unui laptop pentru a face o verificare cât încă mai ai timp.

Există un software foarte simplu și extrem de util pentru a testa bateria unui laptop. Acest soft se numește BatteryInfoView și poate fi downloadat gratis de AICI.

După ce instalați acest software care îți arată cum să testezi bateria unui laptop, veți putea afla capacitatea actuală a acumulatorului dar și capacitatea de încărcare din fabrică, ceea ce este foarte important pentru că puteți vedea gradul de deteriorare.

Pe lângă faptul că soft-ul vă spune gradul de uzură al acumulatorului, aveți și multe alte date despre baterie. În principiu trebuie să știți că dacă scade capacitatea acumulatorului sub 20-30% din capacitatea de încărcare din fabrică trebuie să vă gândiți serios la cumpărarea unui acumulator nou.

Dacă bateria ține mai puțin de o oră este timpul din nou să vă gândiți la cumpărarea unui acumulator nou.

Cum testezi bateria unui laptop – și cum o protejezi

Dacă ai testat deja bateria și încă nu trebuie schimbată, dar capacitatea a scăzut drastic, trebuie să iei în considerare următoarele lucruri, dacă cumva nu le-ai aplicat până acum.

Câteva dintre motivele cel mai frecvent întâlnite pentru care bateria se distruge mai repede decât ar trebui sunt faptul că laptopul se încălzește prea tare. Mulți oameni țin laptopul pe plapumă sau pe diferite materiale care acumulează și păstrează căldura. Temperaturile ridicare duc la scăderea capacității bateriei.

Alt motiv frecvent întâlnit este faptul că utilizatorii nu folosesc suficient bateria laptopului. Chiar dacă nu scoți prea des laptopul din casă, încearcă să folosești în fiecare zi și acumulatorul.

Există persoane care din dorința de a păstra bateria un timp îndelungat nu o folosesc, crezând că așa îi prelungesc viața. Nimic mai greșit: cu cât acumulatorul stă mai multă vreme fără să fie folosit, cu atât mai repede își pierde din capacitate.

Un alt mit care distruge bateria este acela că dacă descarci de fiecare dată bateria până la capacitate maximă, îi prelungești viața. Din nou este doar un mit, bateria trebuie folosită normal și trebuie încărcată atunci când sistemul de operare te avertizează.

După ce ați aflat cum să testați bateria unui laptop, puteți să cumpărați un laptop second hand din oferta pe care o găsiți AICI, sau puteți consulta oferta noastră de laptopui refurbished AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>