cum sa alegi o imprimanta second hand

Cum alegi o imprimantă second hand – ghidul complet

Te învățăm cum să alegi o imprimantă second hand dacă vrei să achiziționezi una și vrei să te asiguri că e complet funcțională. Alegerea unei imprimante second hand are o mulțime de avantaje dacă ești prudent atunci când faci achiziția.

Dacă te întrebi cum să alegi o imprimantă second hand, acum îți oferim ghidul complet pe care să îl consulți înainte de alegerea modelului și tipului de imprimantă, cel mai potrivit pentru nevoile tale și bugetul de care dispui.

Cum alegi o imprimantă second hand – tipuri de imprimante

În primul rând, atunci cânt te apuci să alegi o imprimantă second hand trebuie să știi faptul că există mai multe tipuri și modele. Tipurile de imprimantă le definim în funcție de tehnologia pe care imprimanta o folosește la printare.

Deoarece vorbim despre imprimante second hand este foarte posibil ca în multe magazine de specialitate să găsești și modele foarte vechi, care probabil vor avea prețuri avantajoase, însă nu te lăsa păcălit.

Există două tipuri de imprimante ceva mai vechi: imprimanta matriceală sau cu ace care oferă o calitate scăzută și imprimanta cu jet de cerneală care este ceva mai nouă, oferă o calitate medie spre ridicată dar are o viteză medie.

Cel mai bun tip de imprimantă și cel mai eficient este cel cu laser – oferă o calitate ridicată și viteză înaltă de copiere. Folosește un toner special.

Poți consulta o listă întreagă de imprimante cu laser second hand AICI.

Cum să alegi o imprimantă second hand și ce avantaje ai

Există o serie de avantaje serioase ale unei imprimante second hand în fața uneia noi. În general, cele noi folosesc tehnologiile cele mai de vârf însă atunci când ai nevoie să schimbi la ele ceva, fie vorba de o piesă fie de consumabile, acestea vor fi scumpe.

Dacă alegi o imprimantă second hand însă, consumabilele sunt mai ieftine pentru că se produc de mai multă vreme pe piață și se găsesc în număr mai mare.

Cum să alegi o imprimantă second hand – în funcție de nevoi

Pe lista de sfaturi despre cum să alegi o imprimantă second hand se găsește între primele conectivitatea. Dacă este vorba de un birou unde imprimanta este folosită de mai mulți oameni și ai nevoie că aceștia să se poată conecta prin Wi-Fi sau USB la ea, asigură-te că are aceast capacitate.

Un alt aspect important este formatul de care aveți nevoie. Nu toate imprimantele pot procesa și formatul A3.

De exemplu, imprimanta HP LaserJet 4200n are o viteză de 35ppm și o rezoluție de 1200x1200dpi, la un preț cât se poate de rezonabil. Este compatibilă cu toate sistemele de operare de la Windows și se poate conecta foarte ușor la rețea, însă folosește doar formatul A4.

Găsiți întreaga ofertă pentru această imprimantă AICI.

În schimb, de exemplu imprimanta HP COLOR LaserJet 8500 este special concepută pentru formatul de foaie A3. Poate fi conectată la calculator și prin intermediul USB, iar modul de tipărire este monocrom, la o rezoluție de printare de 1200×1200.

Viteza de printare alb/negru este de 24ppm, în timp ce cea pentru color este de 6ppm.

Întreaga ofertă a acestei imprimante o găsiți AICI.

Cum să alegi o imprimantă second hand

Un alt criteriu pentru cum să alegi imprimanta second hand este și brand-ul. Alege cele mai cunoscute nume de imprimante pentru a fi sigură că găsești rapid consumabile.

Pentru gama bussines cele mai cunoscute branduri care produc copiatoare sunt HP, Lexmark sau Samsung.

Ultimul dar nu cel din urmă criteriu pentru cum să alegi imprimanta este în funcție de garanția pe care o primești.

Iată AICI o întreagă listă de imprimante second hand disponibile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>